jueves, 3 de junio de 2010

CARLOTA VALERA - MARINA MOYANO 3rB ESO.

Codi: Tecnologia (unitat 2)
Data: 5/6/2010

- PROJECTE MOTOR -

Objectiu: En aquesta pràtica hem aprés a montar un motor de cuatre temps per entredre millor el funcionament dels motors de combustió interna a més de saber utilitçar certes eines per elavorar-lo.


Material:
· 2 Fustes gruïxuda
· 2 Fustes primes
· Fusta base
· Cigonyal (fil ferro gruïxut blanc)
· Alicats primes i gruixudes
· Llima
· Llapis i goma
· Regle
· Serra de dents molt separats
· Serra fina
· Paper de vidre
· Tubs de plàstic
· Funda de portafolis
· Cola blanca
· Màquina de trepar
· Celo negre (resistent)
· Ulleres de protecció
· Tissores


EXPLICACIÓ:
·Procediment: Vam mesurar dues les fustes primes, les vam tallar amb una serra de dents petits,vam fer-li quatre forats al vell migt de les fustes i aquest els vam llimar amb paper de vidre. Després vam tallar dos trossos de fusta grossa i els hi vam fer un forat petit al migt per passar el cigonyal i els hi vam fer també dues vies en un cert punt dels extrems per després ficar-hi les fustes primes travessades.
Vam tallar quatre tubs petits els vam llimar i els hi vam fer un forat a un cm de l'extrem per passar un filferro fi i desprès tot això enganxar-ho al cigonyal.
Vam tallar quatre trossos de funda de porta folis les vam ficar al migt del furat enganxat amb celo en forma de circumferència perquè els tubs petits poguessin passar còmodament per el migt i veure amb més claredat el mecanisme;després ho vam enganxar tot amb cola blanca.

·Aspectes de segueretat: Les operacions perilloses que hem realitzat al fer el projecte han sigut: tallar amb la serra sense guants però, en canvi alhora de utilitzar la màquina de trepar vam fer sevir unes ulleres de protecció per evitar lessions als ulls.

INFORMACIÓ GRÀFICA:





CÀLCULS I COMPROVACIONS:






CONCLUSIONS:
·Que hem apres?
Hem apres a montar un motor de quatre temps i entendre com funciona i a utilitzar les eines per fer-lo; com per exemple la maquina de trepar.
·Quins problemes hem tingut?
Al tallar la fusta grosa un forat sens va fer massa gran,tallant els tubs ens vam sortir una mica torts, encara que els vam llimar i no van quedar malament del tot i finalment al encolar-ho tot el motor ens va quedar una mica de costat.
·Es correspon la teoria amb la practica?
Si, encara que vam procurar tallar uns centímetres de més al cigonyal perquè no ens quedessim sense filferro al final del projecte.
·com ho milloraries?
Si tinguesim més temps a classe ho poderiem haver fet millor.

Opinió personal; no ens ha agradat fer l'informe a ordinador perquè ho hem de penjar al blog i ens haguès agradat més fer-lo a mà, a més de tenir més temps per pintar el treball així segur què ens hauria sortit més bonic.


No hay comentarios:

Publicar un comentario